Sistem transfrontalier de salvare în situaţii de urgenţă Reviewed by CD on . În cadrul Programului ECHO al Uniunii Europene, ce asigură finanţare de aproape 260.000 de euro, autorităţile din judeţele vecine Satu Mare şi Szabolcs-Szatmar- În cadrul Programului ECHO al Uniunii Europene, ce asigură finanţare de aproape 260.000 de euro, autorităţile din judeţele vecine Satu Mare şi Szabolcs-Szatmar- Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Sistem transfrontalier de salvare în situaţii de urgenţă

Sistem transfrontalier de salvare în situaţii de urgenţă

Sistem transfrontalier de salvare în situaţii de urgenţă

În cadrul Programului ECHO al Uniunii Europene, ce asigură finanţare de aproape 260.000 de euro, autorităţile din judeţele vecine Satu Mare şi Szabolcs-Szatmar-Bereg, în parteneriat cu mai multe organizaţii non-guvernamentale din aceste judeţe au demarat un amplu proiect menit să asigurare colaborare transfrontalieră eficientă la intervenţiile în situaţii de urgenţă.

Detalii despre proiect au fost oferite vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, de managerul de proiect din partea Asociaţiei Multisalva Satu Mare, Fulop Szabolcs, managerul extern Csengeri Zsolt şi reprezentanţii autorităţilor şi organizaţiilor implicate: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş”, filiala sătmăreană a Societăţii Naţionale Crucea Roşie şi Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare, împreună cu reprezentanţii instituţiilor similare din Nyiregyhaza şi Jarmi.
În cadrul proiectului se va înființa o echipă operativă transfrontalieră, formată din reprezentanții autorităților din cele două județe și organizațiile profesionale de intervenție în caz de dezastre, care ulterior, în cadrul unor reuniuni periodice, determină măsurile de prevenire și prelucrează planul comun de management în situații de urgență, respectiv coordonează activitățile în situații de criză.
În cadrul cursurilor și exercițiilor comune desfășurate pe teren vor fi îmbunătățite abilitățile echipelor de salvare, iar colaborarea va deveni mai eficientă. În cursul verii vor fi organizate operaţiuni de salvare în caz de inundaţii şi salvare din apă, iar iarna se vor face exerciţii de salvare a oamenilor de pe gheaţă. Cea mai mare parte a fondurilor alocate de UE vor fi cheltuite pe echipamente speciale de protecţie pentru salvatori.
Va fi pus în funcţiune, de asemenea, un sistem de comunicare radio ce va integra o bază de date geoinformatice, independent de rețelele existente (telefoane mobile, reţele electrice), care va uni într-un mod stabil organizațiile de salvare din cele două județe și parțial din Transcarpatia (Ucraina). De-altfel, după derularea acestui program de un an, iniţiatorii doresc să extindă sistemul şi în regiunile învecinate din Ucraina şi Slovacia.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus