Sistem modern de detectare şi reducere a pierderilor de apă Reviewed by CD on . Contractul de lucrări pentru zonarea, contorizarea și monitorizarea presiunii apei în orașele Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș și Tășnad a fost semnat marți în ca Contractul de lucrări pentru zonarea, contorizarea și monitorizarea presiunii apei în orașele Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș și Tășnad a fost semnat marți în ca Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Sistem modern de detectare şi reducere a pierderilor de apă

Sistem modern de detectare şi reducere a pierderilor de apă

Sistem modern de detectare şi reducere a pierderilor de apă

Contractul de lucrări pentru zonarea, contorizarea și monitorizarea presiunii apei în orașele Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș și Tășnad a fost semnat marți în cadrul unei conferințe de presă susținută de primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, directorul societăţii Apaserv, Dan Stegerean, directorul executiv al firmei executante El Saco, Constantin Cristian, şi directorul de proiect Octavian Lazin.

Contractul este parte a programului de investiții „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, proiect cofinanțat din Programul Operațional Sectorial Mediu. Perioada de derulare a contractului este de 9 luni, la care se vor adăuga o perioadă de notificare a defectelor de 12 luni.
Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare, contribuind la îndeplinirea obiectivelor POS Mediu și Axei prioritare I – extinderea și modernizarea sistemelor de apă și apă uzată, până în 2015. Un alt obiectiv este dezvoltarea unui sistem de detectare a pierderilor în rețelele de apă prin zonarea orașelor implicate în proiect astfel încât să poată fi măsurate și monitorizate cantitățile de apă distribuite în fiecare zonă.
Lucrările vor consta în crearea a 20 de zone în municipiul Satu Mare prin programul de modelare hidraulică și delimitarea acestora pe teren prin închiderea totală a unor vane existente pe rețeaua de distribuție, realizarea unui număr de 37 de cămine de contorizare și monitorizare și extinderea rețelei de distribuție pe o lungime de 39 m.
În municipiul Carei se vor crea opt zone, 13 cămine de contorizare și monitorizare dotate cu echipamente specifice. În orașul Negrești-Oaș se vor crea cinci zone, șase cămine și se vor monta sensori de presiune în 12 cămine existente pe rețeaua de distribuție, iar la Tășnad se vor crea șase zone, cinci cămine și se vor monta sensori la șapte căminte existente.
„După finalizarea contractului, eu spun că nu putem avea mari probleme în momentele de defecțiuni pe rețele. Vom putea controla tot ce înseamnă rețea de apă în cele patru orașe” – a spus directorul Apaserv, Dan Stegerean.
Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, sprijină acest proiect. „Avem referințe foarte bune despre firma care va executa acest proiect și sunt convins că se va încadra în graficele propuse și nu vreau să mă gândesc că nu va fi o lucrare de foarte bună calitate. Le urez succes și îi anunț la fel ca și pe ceilalți constructori că primarul are un obicei destul de prost să apară pe șantiere când nu se așteaptă nimeni” – a declarat edilul-şef.
Proiectul major de investiții „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, cofinanțat de Uniunea Europeană, are o valoare totală de 433,5 milioane lei (fără TVA) și este derulat de S.C. APASERV SATU MARE S.A. în perioada 2011-2015.
Contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene reprezintă 78,5% din valoarea proiectului, cea a Guvernului României, 12%, a autorităților locale din aria proiectului 1,84%, iar restul de 7,66% este suportat de S.C. APASERV SATU MARE S.A. printr-un credit bancar obținut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

 

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus