Satu Mare este Capitala Earth Hour Reviewed by CD on . Satu Mare devine punctul central de pe harta acțiunilor de mediu din România, prin câștigarea Competiției pentru Capitala Earth Hour 2014. Echipa locală de camp Satu Mare devine punctul central de pe harta acțiunilor de mediu din România, prin câștigarea Competiției pentru Capitala Earth Hour 2014. Echipa locală de camp Rating: 0
EÈ™ti aici: Acasă » Articole Recomandate»Satu Mare este Capitala Earth Hour

Satu Mare este Capitala Earth Hour

Satu Mare este Capitala Earth Hour

Satu Mare devine punctul central de pe harta acțiunilor de mediu din România, prin câștigarea Competiției pentru Capitala Earth Hour 2014.

Echipa locală de campanie, formată din 5 entități: Asociația de Copii și Tineri ACT 4U (coordonator), Primăria Municipiului Satu Mare, Colegiul Național Ioan Slavici, Colegiul Național Mihai Eminescu și Colegiul Doamna Stanca, s-a remarcat prin diversitatea și coerența acțiunilor organizate și prin respectarea tematicii campaniei Earth Hour.
Competiția a fost organizată la nivel național în cursul lunii martie de către WWF-România, în cadrul campaniei anuale oficiale Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie.
Pentru a se înscrie în concurs, orașele, reprezentate de primării, ONG-uri și asociații locale, instituții de învățământ și de cultură au trebuit să formeze echipe de campanie de minim 3 – maxim 10 membri, să elaboreze și să implementeze în luna martie (Luna Earth Hour) un plan de acțiuni inspirate din tematica de mediu. La final, orașul care se remarcă prin acțiuni variate și cu impact în comunitate și cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour din 29 martie câștigă titlul de Capitală Earth Hour.
Orașele înscrise în Competiție au fost: Adjud, Baia Mare, Bistrița, Botoșani, Brăila, București, Craiova, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Salonta, Satu Mare, Sighișoara și Tulcea.
Echipa Satu Mare a dat dovadă de creativitate și dedicare, dar și de o foarte bună organizare, dat fiind faptul că au implementat un plan de 27 de acțiuni într-un timp record de 9 zile; la care s-a adăugat evenimentul final Earth Hour din 29 martie, în care au reușit să implice și reprezentanți ai altor instituții publice din municipiu.
În programul lor, s-au concentrat pe acțiuni de educare și informare a comunității prin diverse activități practice și creative: de la ecologizări și plantări, la concursuri de proiecte de mediu și ateliere de confecționare de obiecte din materiale reciclate, expoziții, spectacole și prezentări.
Aceștia au realizat, de asemenea, o campanie de informare în oraș pe tema reciclării și au colectat de la cetățeni 565 kg de deșeuri de tip electrocasnice, PET-uri și hârtie. Echipa a valorificat și oportunitatea dată de Ziua Internațională a Apei, printr-o vizită la uzina locală de apă la care au participat 50 de elevi de școală gimnazială.
Un alt punct din planul de acțiuni al echipei care a impresionat a fost realizarea, de către elevii Colegiului Ioan Slavici, a unei machete a Orașului Perfect: orașul Satu Mare în variantă ecologică, fără poluare. Elevii au tras un semnal de alarmă și în legătură cu consumul de energie electrică, transformând o minge într-o lampă funcțională.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus