Legea votului obligatoriu a trecut tăcit de Senat. Ce păţesc românii care nu vor să voteze? Reviewed by CD on . Nu mai puţin de 11 proiecte de legi au fost adoptate tăcit la Senat, printre care unele vizează modificări ale legislaţiei electorale. Printre legile care au tr Nu mai puţin de 11 proiecte de legi au fost adoptate tăcit la Senat, printre care unele vizează modificări ale legislaţiei electorale. Printre legile care au tr Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Legea votului obligatoriu a trecut tăcit de Senat. Ce păţesc românii care nu vor să voteze?

Legea votului obligatoriu a trecut tăcit de Senat. Ce păţesc românii care nu vor să voteze?

Legea votului obligatoriu a trecut tăcit de Senat. Ce păţesc românii care nu vor să voteze?

Nu mai puţin de 11 proiecte de legi au fost adoptate tăcit la Senat, printre care unele vizează modificări ale legislaţiei electorale.
Printre legile care au trecut tăcit se numără una care introduce votul obligatoriu la alegeri şi alta referitor la instalarea de camere de supraveghere în secţiile de votare şi imprimarea buletinelor de vot după modelul bancnotelor.

“Votul este obligatoriu pentru toţi cetăţenii români cu drept de vot”, prevede proiectul de lege, iniţiat de mai mulţi senatori şi deputaţi PSD şi UNPR.

Potrivit iniţiativei, votul nu este însă obligatoriu pentru cetăţenii care au peste 80 de ani şi pentru cei care suferă de boli cronice.

Neparticiparea ar fi sancţionată cu 1.000 lei amendă, se mai arată în proiect.

În plus, iniţiatorii propun introducerea pe buletinul de vot a unui patrulater alb pentru alegătorii care nu vor să acorde votul nici unui candidat. Acest patrulater ar urma să aibă sintagma “nici unul dintre candidaţi nu corespunde”.

Conform iniţiativei, în cazul în care voturile alegătorilor din patrulaterul alb însumează 50% plus unu, se va organiza un nou tur de scrutin.

Proiectele de lege vor merge la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

sursă: www.activenews.ro/

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus