În judeţul Satu Mare se va înfiinţa Ansamblu Folcloric ”Doruri sătmărene” Reviewed by CD on . Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, str. Mihai Viteazu, nr. 32 va găzdui, joi, 17 martie, de la ora 17:00, preselecția pe Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, str. Mihai Viteazu, nr. 32 va găzdui, joi, 17 martie, de la ora 17:00, preselecția pe Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»În judeţul Satu Mare se va înfiinţa Ansamblu Folcloric ”Doruri sătmărene”

În judeţul Satu Mare se va înfiinţa Ansamblu Folcloric ”Doruri sătmărene”

În judeţul Satu Mare se va înfiinţa Ansamblu Folcloric ”Doruri sătmărene”

Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, str. Mihai Viteazu, nr. 32 va găzdui, joi, 17 martie, de la ora 17:00, preselecția pentru înființarea Ansamblului Folcloric al Județului Satu Mare, ”Doruri sătmărene”.

La preselecţie, sunt așteptați tinerii sătmăreni cu vârste cuprinse între 15-30 de ani care doresc să contribuie la realizarea acestui proiect, fie că doresc să fie dansatori sau să facă parte din orchestra folclorică. Ansamblul folcloric ”Doruri sătmărene” va reprezenta zonele etnofolclorice ale județului Satu Mare, cel codrenesc, oșenesc, unguresc și șvăbesc.

”Doresc să invit pe toți cei care doresc să facă parte din acest ansamblu al județului, fie că este vorba despre instrumentiști, fie că este vorba despre dansatori, să vină la sediul instituției noastre unde le putem oferi toate detaliile. Anul trecut am realizat o serie de costume populare din Țara Codrului, Țara Oașului, ungurești și șvăbești. Am considerat ca ansamblul oficial al județului Satu Mare trebuie să reprezinte toate zonele etnofolclorice a județului Satu Mare”, a spus directorul Centrului de Creaţie, Robert Laszlo.

Directorului artistic al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Petrică Mureșan, a afirmat că la acest casting se poate înscrie oricine care are talent la dans sau la a cânta la un instrument muzical. Nu contează nici vârsta, nici studiile.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus