Grupare specializată în infracțiuni economice destructurată Reviewed by CD on . Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Satu Mare au destructurat o grupare infracţională organizată care Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Satu Mare au destructurat o grupare infracţională organizată care Rating: 0
Ești aici: Acasă » Economie»Grupare specializată în infracțiuni economice destructurată

Grupare specializată în infracțiuni economice destructurată

Grupare specializată în infracțiuni economice destructurată

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Satu Mare au destructurat o grupare infracţională organizată care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6.800.000 de lei, prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

Luni, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi procurorii D.I.I.C.O.T.–Biroul Teritorial Satu Mare au efectuat 28 de percheziţii în judeţele Satu Mare, Sălaj, Maramureş şi în municipiul Bucureşti, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.
La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi de la inspectoratele de poliţie judeţene Satu Mare şi Bihor.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, cei în cauză,cetăţeni români şi ucraineni, membri ai unui grup infracţional organizat, ar fi gestionat mai multe societăţi comerciale de tip fantomă şi conductă.
Astfel, printr-o succesiune de tranzacţii comerciale fictive, cei în cauză ar fi înregistrat prin intermediul a 5 societăţi comerciale, considerate beneficiare ale circuitului evazionist, a unor cheltuieli şi a T.V.A. deductibilă, T.V.A. care, prin simularea unor livrări intracomunitare către diverse firme, s-a compensat cu T.V.A. rezultată din activitatea comercială curentă.
Prejudiciul calculat în sarcina uneia dintre societăţi este de 6.803.456 de lei, constând în T.V.A. dedusă nejustificat, iar în ce priveşte celelalte societăţi, având în vedere faptul că operaţiunile comerciale fictive au continuat şi pe parcursul anului 2015, prejudiciul urmează a fi calculat.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.
De asemenea, la activităţi au participat specialişti din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus