Grădina Stea, grădina care schimbă destine Reviewed by CD on . Asociația Stea face un nou important pas în direcția susținerii incluziunii sociale prin muncă a persoanelor marginalizate din Satu Mare. Prin intermediul proie Asociația Stea face un nou important pas în direcția susținerii incluziunii sociale prin muncă a persoanelor marginalizate din Satu Mare. Prin intermediul proie Rating: 0
Ești aici: Acasă » Educație»Grădina Stea, grădina care schimbă destine

Grădina Stea, grădina care schimbă destine

Grădina Stea, grădina care schimbă destine

Asociația Stea face un nou important pas în direcția susținerii incluziunii sociale prin muncă a persoanelor marginalizate din Satu Mare.

Prin intermediul proiectului „Grădina STEA” implementat în perioada aprilie 2016 – martie 2017, organizația își propune să construiască o activitate de economie socială menită să ofere pe termen mediu și lung, oportunități reale de inserție profesională pentru persoane aflate în dificultate. Proiectul este sponsorizat de Fundația PACT cu suținerea financiară a OMV Petrom în cadrul programului de finanțare „Idei din Țara lui Andrei”.
„Grădina STEA” crează legături între oamenii aflați în dificultate și ceilalți oameni din comunitatea sătmăreană propunând multiple oportunități de parteneriat de tip câștig-câștig. Acesta determină în mod direct creșterea bunăstării membrilor comunității, conectând diferite nevoi ale acestora și impulsionând atitudinile pro-active.
Punctul de pornire este dezvoltarea programului de terapie ocupațională prin horticultură al Asociației Stea cu implicarea aprofundată a 7 tineri proveniți din medii defavorizate și transformarea „grădinii Stea” într-o întreprindere socială ce-și valorifică produsele printr-un sistem de tip „coș de legume” livrat cu regularitate, direct către 120 de familii din comunitate.
Programul de terapie prin horticultură asigură o etapă intermediară de suținere pentru ca persoane cu multiple probleme de incluziune socială, să fie pregătite pentru angajare. Este ceea ce transformă adulții care nu au lucrat niciodată, în angajați capabili să respecte condițiile pentru a-și păstra locul de muncă. Acest program este antemergător angajării în întreprinderea socială, iar susținerea continuității acestuia va fi asigurată prin reinvestirea unei părți din veniturile activității economice și atragerea de resurse suplimentare din comunitate. Astfel, persoane dependente de ajutoare sociale vor deveni angajați ce plătesc taxe și impozite.
Activitățile de economie socială create prin acest proiect asigură produse foarte căutate pe piață odată cu creșterea cererii din partea clienților care devin tot mai conștienți de importanța alimentației sănătoase. Legumele și plantele aromatice obținute în cadrul Grădinii STEA fără folosirea de îngrășăminte chimice și pesticide, vor răspunde astfel nevoii tot mai mari a oamenilor din comunitate de a consuma produse de bună calitate ce să nu le afacteze în mod negativ sănătatea. Astfel, entitatea creată are un potențial ridicat de dezvoltare prin atragerea de resurse din comunitate și va oferi pe termen mediu și lung oportunități reale de angajare pentru persoane aflate în dificultate ce nu reușesc la ora actuală să facă față cerințelor pieței forței de muncă.
„Motivația acestui proiect este legată de convingerea noastră că fiecare om are valoare și atunci când oamenii reușesc să-și pună laolaltă priceperea și contribuie împreună la atingerea unui scop comun, puterea lor este atât de mare încât este capabilă să genereze o schimbare semnificativă asupra unor probleme ce păreau imposibil de rezolvat. Contăm pe sprijinul comunității sătmărene pentru ca acest proiect să pună bazele ieșirii din sărăcie extremă a unor familii aflate în dificultate din Satu Mare”, a declarat Cristina Bala, director al Asociației Stea și inițiatoarea proiectului.
Despre Asociaţia Stea
Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus