Festivalul Meșteșugurilor și Tradițiilor la Craidorolț Reviewed by CD on . În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneria În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneria Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Festivalul Meșteșugurilor și Tradițiilor la Craidorolț

Festivalul Meșteșugurilor și Tradițiilor la Craidorolț

Festivalul Meșteșugurilor și Tradițiilor la Craidorolț

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Muzeul Județean Satu Mare, duminică s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Festivalului Meșteșugurilor și Tradițiilor la Muzeul Etnografic din localitatea Craidorolț.

În deschidere au luat cuvântul managerul Robert Laszlo, primarul comunei Craidorolț, Daniel Balogh, Alexandru Horvath – președintele Comisiei de Cultură al Consiliului Județean, Nicolae Avorniciți – consilier județean, și Sorin Avram, gazda evenimentului.
Neîndoielnic, Muzeul Etnografic al lui Sorin Avram din Craidorolț este unul dintre cele mai bogate și mai spectaculoase din întreg județul nostru. Cu răbdare, sacrificiu și iubire, omul acesta, un împătimit al frumosului și autenticului, a adunat de-a lungul vieții sale acele obiecte care trasează conturul viguros al unui profil identitar inconfundabil. Din Oaș în Codru, din Maramureș și până pe Someș, există în acest muzeu splendori etnografice cu care ar putea sa se mândrească orice muzeu din România.
Programul artistic a fost oferit de Dănțăușii din Soconzel cu Malvina Madar Iederan, Taraful Tradițional al Ansamblului Cununița, Ansamblul „Mugurașii Codrului” din Giorocuța, și Ansamblul Județului „Doruri Sătmărene”.

 

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus