Despre „Cum ne afecteaza toxinele organismul?”, cu nutriţionistul Radu Bura (ep.3) Reviewed by CD on . Aşa cum v-aţi obişnuit deja, continuăm seria seminarelor on-line realizate de Transilvania-tv.ro şi nutrţionistul Radu Bura. De această dată vom vorbi despre mo Aşa cum v-aţi obişnuit deja, continuăm seria seminarelor on-line realizate de Transilvania-tv.ro şi nutrţionistul Radu Bura. De această dată vom vorbi despre mo Rating:
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Despre „Cum ne afecteaza toxinele organismul?”, cu nutriţionistul Radu Bura (ep.3)

Despre „Cum ne afecteaza toxinele organismul?”, cu nutriţionistul Radu Bura (ep.3)

Despre „Cum ne afecteaza toxinele organismul?”, cu nutriţionistul Radu Bura (ep.3)

Aşa cum v-aţi obişnuit deja, continuăm seria seminarelor on-line realizate de Transilvania-tv.ro şi nutrţionistul Radu Bura. De această dată vom vorbi despre modul în care toxinele afectează organismul uman.

Odată intrate în corp prin ingestie, inhalare, prin piele şi reacţiile chimice din interiorul organismului, toate aceste toxine sunt direcționate spre ficat prin intermediul sistemului circulator, bunul nostru prieten care face aproximativ 500 de procese chimice diferite, fiind un al doilea el mai complex organ ca importanță după inimă.
Și acum vine întrebarea: Cine ard grăsimile în organism? Muşchii? Multă lume crede că într-adevăr mușchii ard grăsimile. Într-un fel aşa este, ei ajută, însă indirect.
Singurul organ care arde grăsimea din organism este ficatul care, pe lângă îndatoriile zilnice, este şi singurul care descompune grăsimile în glucoză, care ulterior este folosită de întreg organismul ca și energie.
Așa lucrează practic metobolismul nostru: ești activ fizic sau psihic, necesiți energie, iar ficatul metabolizează grăsimile ca sa îți dea energia necesară.
Până aici toate bune si frumoase, dar problema este cu partea care ne încarcă sistemul, iar aici ne referim la un stil de viață nu tocmai sănătos: mâncare, mediul de lucru, stresul zilnic, medicamentația şi toate chimicalele care pun stăpânire pe viețile noastre, precum şi aerul pe care îl respirăm şi lipsa de mișcare, care afectează ficatul.

Cum lucrează ficatul?

Astfel, acest organ încearcă prin numeroase procedee chimice, care se desfașoară la nivelul lui, să separe părțile bune de cele rele, și apoi să retrimită ceea ce este bun prin intermediul vaselor de sânge spre celule și țesuturi ca să le hranească, iar chimicalele şi ceea ce este nefolositor, încearcă să le elimine prin sistemul limfatic pe mai multe căi:
– prin transpirație, prin intermediul pielii, care este cel mai mare organ al corpului omenesc
– prin urină, şi anume prin intermediul rinichilor care sunt un important filtru în organism
– prin respirație, plămânii fiind și ei unul dintre mijloacele de eliminare a toxinelor inpirate din atmosferă
– prin excreție, tractul intestinal și in special colonul unde se strânge o cantitate însemnată de reziduri
Acum întrebarile aferente celor spuse mai sus sunt:
– Suntem destul de activi ca să transpirăm şi să eliminăm toxine prin intermediul pielii, sau folosim deodorante antiperspirante ca să le ținem acolo? Apropo, ştiaţi că unele din îngrediente ale antiperspirantelor au fost găsite vinovate pentru producerea cancerului limfatic și cancerului la sân?
– Bem suficientă apă ca să ajutăm rinichii să elimine cât mai multe toxine?
– Facem exerciții de respirație profundă ca să eliminăm toxinele de la nivelul plămânilor?
– Avem scaun regulat ca să eliminăm toxinele de la nivelul colonului?
Ce credeți că se întâmplă dacă aceste toxine nu sunt eliminate? Ele se acumulează în sistemul limfatic de unde urmează să fie date afară, dar dacă ați răspuns cu nu la câteva din întrebările de mai sus, trebuie să stiți că acele toxine neeliminate se vor acumula în organism, iar când sistemul limfatic și ficatul nu mai fac față, intervin ganglionii limfatici, care sunt ca niște camere de stocare care se află de-a lungul sistemului limfatic.
Acești ganglioni se regăsesc peste tot în organism, dar sunt locuri în care sunt adunați mai multi, mai ales în zona gâtului, la subbraț, la burtă la bărbați (aproximativ 180) și la coapse şi fese la femei (aproximativ 240). Când sistemul limfatic este suprasolicitat, acești ganglioni au capacitatea de a stoca din toxinele acumulate, dar problema e că ei au o capacitate limitată de stocare şi o altă problemă e că în viața de zi cu zi aducem constant un număr mare de toxine, aşa că o dată ce se umple aceşti ganglioni, ei vor încerca să rețină mai multe la venirea noilor toxine, însă după ce nu mai este loc pentru excesul de toxine, vor da practic pe dinafară.
Desigur, aceste toxine ar putea ieși din acești ganglioni și s-ar putea așeza în jurul unui organ vital, dar ca și sistem de apărare organismul le direcționează în jurul celulelor de grăsime, acolo unde stocăm energia necesară întregului corp. Odată ajunse acolo, aceste toxine se atașează pe prima celulă de grăsime care o întâlnește. Celula de grăsime, ca și oricare altă celulă, are în compoziția ei apă, iar ca și un alt sistem de autoapărare, în momentul în care este atacată de aceste toxine, trimite apă din interior spre exterior pentru a se apăra, asemănător ca și în cazul unei luxații, când organismul trimite apă pentru a izola acea parte a corpului.
Problema este că acum corpul reține apă din cauza toxicității acumulate și în zonele în care avem acei ganglioni limfatici (burtă, coapse, brațe etc). De obicei când ajungem în acest stadiu, primul lucru pe care îl fac majoritatea oamenilor este să se apuce de sală, sau măcar sa fie mai activi şi chiar să se înfometeze, crezând că acea apă reținută va dispărea.
Ei bine, aici se face greșeala orbitală. Neînțelegând exact cum funcționează organismul, ajungem să facem lucrurile în ordinea inversă sau chiar să sărim peste unele din etape. De aceea o stare de bine şi o viață sănătoasă se obține numai făcând lucrurile în ordinea în care trebuie şi urmează:
– detoxifiere
– nutriție adecvată
– exercițiu fizic
Doar după ce am curațat sistemul digestiv, ficatul și implicit apa reținută în jurul celulelor de grăsime, vom avea o mai bună absorbție la nivel intestinal și, deci, cu o nutriție adecvată şi un program eficient de exerciții fizice veți obține rezultatele la care ați visat întotdeauna.
Așadar luați-vă doza de sănătate și trăiți mai bine decât ați făcut-o până acum, pentru că viața e scurtă şi nimic nu are valoare dacă nu sunteţi sănătoşi!!!

Dacă doriţi să-l contactaţi pe Radu Bura, puteţi face la următoarele date de contact:

La antrenamente la Energy KardioClub pe strada George Călinescu (fosta Viitorului), pe pagina www.nutrifit.ro sau www.energykardioclub.wgz.ro, prin e-mail la radu.bura@nutrifit.ro sau la numărul de telefon 0744.254.003.

Clip to Evernote

Comentarii (1)

  • dragos

    salut….este foarte adevarat ceea ce ai spus tu ….acesta e proccesul…ficatul acceseaza si transforma celule de grasime in glucoza …iar muschii folosesc apoi aceasta glucoza ca si energie…pt a trai…etc…problema e cu toxinele…pt ca ele sunt acidice…sau cum se zice….si incearca sa oxideze celulele de grasime…ca si cum ai taia un mar in 2 si lasi o parte juma de ora pe masa….devine maro…se oxideaza…adica moare…acelasi lucru e cu toxinele…iar organismul transmite apa ca sistem de aparare cum ai spus tu pt neutraliza efectul acidic al toxinelor….ceea ce trebuie e sa alkalizam corpul…..sti PH Blood Scale ?…Acid and Alkaline ?….algele marine sunt 97% alkaline…ele curata ecosistemul planetar…….am fost in febriuarie la un curs de fitness la londra…si acolo au explicat ei ceea ce tu ai afirmat deja….buna treaba …salutari…

    Răspunde

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus