Colegiul „Mihai Eminescu” participă la concursul „Nicolaus Copernic” Reviewed by CD on . Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare este una dintre cele 147 de unități de învățământ din România care s-a înscris cu o echipă la Concursul interșc Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare este una dintre cele 147 de unități de învățământ din România care s-a înscris cu o echipă la Concursul interșc Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Colegiul „Mihai Eminescu” participă la concursul „Nicolaus Copernic”

Colegiul „Mihai Eminescu” participă la concursul „Nicolaus Copernic”

Colegiul „Mihai Eminescu” participă la concursul „Nicolaus Copernic”

Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare este una dintre cele 147 de unități de învățământ din România care s-a înscris cu o echipă la Concursul interșcolar național „Nicolaus Copernic” organizat de Asociația Secular-Umanistă din România.

Concursul își propune să aducă în atenția elevilor și profesorilor din învățământul preuniversitar subiecte legate de astronomie și cosmologie. Astfel, fiecare echipă înscrisă în concurs trebuie să realizeze o mini-expoziție prin care să ilustreze, de o manieră cât mai elocventă, coerentă și corectă din punct de vedere științific, evoluția Universului de la Big Bang până în prezent.
Echipa Colegiului Național „Mihai Eminescu”, coordonată de profesorul Viorel Solschi, este formată din elevii claselor a VII-a , a X-a C, a X-a D și membrii Echipei Multitouchcnme.
Vă informăm că, în perioada 1 mai – 19 iunie, puteți admira materialele expuse în cadrul expoziției, pentru a căror realizarea membrii echipei au lucrat timp de o lună de zile.
Juriul, care urmează să decidă câștigătorii acestei ediții, este format din următoarele personalități ale lumii științifice și culturale:
Magda STAVINSCHI – astronom, membră a Uniunii Astronomice Internaționale;
Ovidiu TEȘILEANU – cercetător în cadrul Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH);
Corina NEGREA – producător în cadrul postului de radio „Radio România Cultural”;
Cristian ROMAN – senior editor în cadrul Editurii Știință & Tehnică;
Toma PĂTRAȘCU – președinte A.S.U.R..
Criteriile care stau la baza declarării echipei învingătoare sunt:
acuratețea științifică;
alegerea materialelor / modul de prezentare la publicul țintă (elevi de școală generală / liceu)
creativitatea;
gradul de implicare al elevilor;
eforturile de promovare a expoziției în unitatea școlară și în comunitate.
Munca primelor cinci echipe clasate va fi recompensată cu 15 calculatoare, premii ce vor dota laboratoarele unităților de învățământ.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus