A început şcoala Reviewed by CD on . Cei aproximativ 50.000 de elevi din județul Satu Mare au început luni noul an școlar. În majoritatea unităților școlare au avut loc manifestări festive cu aceas Cei aproximativ 50.000 de elevi din județul Satu Mare au început luni noul an școlar. În majoritatea unităților școlare au avut loc manifestări festive cu aceas Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»A început şcoala

A început şcoala

A început şcoala

Cei aproximativ 50.000 de elevi din județul Satu Mare au început luni noul an școlar. În majoritatea unităților școlare au avut loc manifestări festive cu această ocazie.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, împreună cu primarul Dorel Coica şi cu administratorul municipiului Satu Mare, Dan Băbuţ, au participat de la ora 9:00 la deschiderea anului școlar de la Școala Grigore Moisil, după care Adrian Ştef a fost prezent la manifestările organizate cu prilejul începerii anului şcolar la Colegiul Naţional „Doamna Stanca”, la Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi din Satu Mare şi la Şcoala Generală din Drăguşeni, unde a fost inaugurată şi noua clădire a şcolii din localitate.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a menţionat că este deosebit de onorat să fie alături de şcolari la începerea noului an şcolar atât din postura de profesor, cât şi din cea de părinte, având în vedere că şi cei doi copii ai săi au început azi şcoala.
De asemenea, acesta a promis că va sprijini mai departe unităţile şcolare. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în anul şcolar 2013-2014 sunt înscriși 3.168 de elevi în clasa pregătitoare, 2.493 elevi în clasa I, 2.926 elevi în clasa a IX-a şi 364 în şcoli profesionale.
După ce a participat, alături de preşedintele CJ Adrian Ştef la festivitatea de la Şcoala Grigore Moisil, primarul Dorel Coica a fost prezent şi la evenimentul similar de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”.
În discursul pe care l-a rostit, edilul-şef a subliniat rolul pe care îl au cadrele didactice în educaţia copiilor şi a cerut părinţilor să fie aproape de şcoală, pentru a contribui împreună la formarea acestora.
,, Ne bucurăm şi ne mândrim cu dascăli care si-au demonstrat valoarea cu fiecare generatie pe care au instruit-o. Le dorim ca, si în acest an, sã fie convinşi de sprijinul Primãriei în demersul de modelare a caracterelor tinere si în actul didactic, uneori dificil de împlinit la nivelul dorit, dar care îi înnobilează mereu.
Strădania noastră, a administraţiei locale, este să ne luptăm pentru o lege mai bună, să ne batem pentru salarii mai mari, dar cred că oricât de bună ar fi legea, nimic nu poate înlocui ceea ce face fiecare dascăl cu clasa în care intră. Acolo este succesul şcolii, în asta stă valoarea şcolii. În sala de clasă se trăieşte performanţa, în sala de clasă reuşim să-i creştem drepţi, deştepţi şi buni pe aceşti copii.
Mă adresez acum părinţilor cu rugămintea să staţi alături de şcoală. Numai împreună cu profesorii puteţi face din copiii dumneavoastră oameni performanţi în viaţă.
În calitate de primar al municipiului Satu Mare am convingerea că eforturile Primãriei de a fi primiţi astăzi în şcoală în condiţii optime desfãşurãrii activităţii sunt vizibile, uşor de recunoscut. Stimaţi profesori, dragi elevi, vă doresc tuturor un an bun, în care succesul să fie cununa eforturilor dumneavoastră”.

 

 

 

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus