Tabără arheologică internaţională în zona Tăşnadului Reviewed by CD on . Un grup de arheologi din Marea Britanie, Rusia, Argentina, SUA, Bulgaria şi România participă la cea de-a IV-a ediţie a Taberei arheologice internaţionale de la Un grup de arheologi din Marea Britanie, Rusia, Argentina, SUA, Bulgaria şi România participă la cea de-a IV-a ediţie a Taberei arheologice internaţionale de la Rating: 0
Ești aici: Acasă » Educație»Tabără arheologică internaţională în zona Tăşnadului

Tabără arheologică internaţională în zona Tăşnadului

Tabără arheologică internaţională în zona Tăşnadului

Un grup de arheologi din Marea Britanie, Rusia, Argentina, SUA, Bulgaria şi România participă la cea de-a IV-a ediţie a Taberei arheologice internaţionale de la Tăşnad. Tabăra este organizată de Institutul Arheologic din Londra, în colaborarea cu Muzeul Judeţean Satu Mare.

Grupul de arheologi efectuează săpături în zona unei aşezări din Neoliticul Timpuriu situată lângă Tăşnad. „Este vorba de o aşezare cu o vechime de peste 7.000 de ani, circa 5.000 ÎHR. Este vorba de o descoperire arheologică importantă întrucât este prima aşezare de agricultori din Nord-Vestul României” – a declarat profesorul Ulrike Sommer din Londra, specializat în arheologie preistorică
„Prin săpăturile pe care le facem încercăm să înţelegem cine erau şi cum au trăit oamenii din această aşezare” – a declarat Ciprian Astaloş, cercetător la Muzeul Judeţean Satu Mare.
Pe lângă săpături, însoţiţi de fostul director al Muzeului Judeţean, Liviu Marta, arheologii străini au efectuat vizite la castelul din Carei, respectiv la siturile arheologice din Epoca Bronzului de pe Valea Ierului.
Miercuri seara, arheologii au fost invitaţii consilierului judeţean Pinter Jozsef, care i-a aşteptat la balta sa cu un bograci delicios. Străinii au fost impresionaţi de ospitalitatea careienilor, de mâncarea gustoasă, dar şi de inegalabila pălincă de prune.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus