Polițiștii sătmăreni au lansat Campania „Zero la mie” Reviewed by CD on . Infracțiunile legate de consumul de alcool îmbracă o paletă largă de fapte, de la infracțiuni comise cu violență: loviri, vătămări corporale grave, lovituri cau Infracțiunile legate de consumul de alcool îmbracă o paletă largă de fapte, de la infracțiuni comise cu violență: loviri, vătămări corporale grave, lovituri cau Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Polițiștii sătmăreni au lansat Campania „Zero la mie”

Polițiștii sătmăreni au lansat Campania „Zero la mie”

Polițiștii sătmăreni au lansat Campania „Zero la mie”

Infracțiunile legate de consumul de alcool îmbracă o paletă largă de fapte, de la infracțiuni comise cu violență: loviri, vătămări corporale grave, lovituri cauzatoare de moarte, omoruri, tâlhării și până la pierderi de vieți omenești ca urmare a accidentelor rutiere.

Datorită acestor fapte, polițiștii sătmăreni au lansat miercuri campania „Zero la mie” care are ca scop reducerea riscului de implicare a tinerilor în infracțiuni comise pe fondul consumului de alcool sau droguri.
Perioada de desfășurare a campaniei este 1 iulie – 1 decembrie 2017, iar în acest timp vor avea loc diferite activități: se vor organiza evenimente publice în zone de agreement și zone intens circulate din Carei, Tășnad și Negrești-Oaș vizând conștientizarea efectelor și a implicațiilor legale ale consumului ocazional de alcool sau droguri.
Se vor desfășura activități de informare în școlile de șoferi vizând informarea tinerilor viitori conducători auto cu privire la implicațiile consumului de alcool și droguri în traficul rutier, iar când va începe anul școlar se vor desfășura activități de informare în liceele din Carei, Tășnad și Negrești-Oaș.
Publicul țintă al campaniei îl reprezintă un număr de aproximativ 5.500 de beneficiari direcți, în special tineri cu vârsta între 16-35 de ani din care 5.000 tineri din comunitate (Carei, Tășnad, Negrești-Oaș), 300 de elevi de liceu cu precădere din clasele a XI-a și a XII-a din Carei, Tășnad, Negrești și 200 de cursanți ai școlilor de șoferi.
Legislația românească prevede interzicerea consumului de alcool de către conducătorii auto, limita admisă de alcool în sânge fiind zero, de unde și denumirea campaniei „Zero la mie”. Cu toate acestea foarte mulți șoferi ignore sancțiunile penale sau contravenționale ce pot distruge ca urmare a consumului de alcool, un fapt îngrijorător fiind și Acela că mulți dintre aceștia nu cunosc prevederile legii, ori fac confuzii cu legislații ale altor țări europene, unde există o toleranță mai ridicată față de consumul de alcool în trafic.
Pe primul loc între infracțiunile la regimul circulației constatate în România se situează infracțiunea de „conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. Astfel că la Satu Mare în primele cinci luni au fost constate 72 de astfel de infracțiuni.
Dacă în cazul conducătorilor autor consumul de alcool poate devein infracțiune sau contravenție, în funcție de gradul alcoolemiei, consumul de droguri reprezintă din start o infracțiunie, indeferent de drog sau contatitatea consumată, fapt ce trebuie, de asemenea, conștientizat de către publicul larg și de către tineri, mai ales având în vedere tendința de creștere a consumului de droguri în rândul acestora.
O altă problemă cu care polițiștii se confruntă în prezent este tendința de creștere a faptelor de violență, în special a loviturilor pe fondul consumului de alcool, creștere care a devenit tot mai evidentă în ultimii ani. Infracțiunile de loviri și alte violențe se situează, după furturi, pe locul 2 ca frecvență în spectrul infracțional al județului nostru.
Partenerii campaniei sunt Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare, Primăria Municipiului Carei, Primăria orașului Tășnad, Primăria orașului Negrești-Oaș și massmedia locală.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus