Numărul incendiilor a crescut față de anul trecut în judeţul Satu Mare Reviewed by CD on . La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare a avut loc joi o conferință de presă în care colonelul Dan Gheorghe a prezentat pe scurt La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare a avut loc joi o conferință de presă în care colonelul Dan Gheorghe a prezentat pe scurt Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Numărul incendiilor a crescut față de anul trecut în judeţul Satu Mare

Numărul incendiilor a crescut față de anul trecut în judeţul Satu Mare

Numărul incendiilor a crescut față de anul trecut în judeţul Satu Mare

La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare a avut loc joi o conferință de presă în care colonelul Dan Gheorghe a prezentat pe scurt bilanțul activității pompierilor pe primele șapte luni ale acestui an.

Colonelul Dan Gheorghe a menționat că obiectivul principal al întregii activități desfășurate a fost creșterea substanțială a calității măsurilor de prevenire și eficientizare continuă a acțiunilor de intervenție în situații de urgență, obiectiv care a mobilizat majoritatea resurselor umane, materiale și financiare avute la dispoziție.
Una dintre acțiunile importante pe care pompierii le-au avut au fost acțiunile preventive. Măsurile și acțiunile preventive adoptate și întreprinse au urmărit îndeplinirea la unnivel calitativ și optim a dezideratului care stă la baza întregii activități a insittuțiie, respectiv creșterea nivelului de securitate a cetățenilor, protejarea proprietății și a mediului.
Inspecția de prevenire prin cei 18 inspectori a organizat și executat 667 controale. Pe timpul controalelor au fost constatate un număr de 3.871 încălcări ale actelor normative ce reglementează activitatea de apărare împotriva incendiilor și protecției civilă, fiind înlăturate operativ un număr de 2051 de nereguli.
Privind aplicarea sancțiunilor contravenționale, în perioada analizată au fost aplicate 3.605 avertismente și 184 amenzi contravenționale în cuantum de 262.800 lei.
În această perioadă s-au efectuat 37 de activități cu Cercurile tehnico-aplicative de elevi cum ar fi „Pritenii pompierilor”, „Cu Viața mea apăr Viața”.
În primele șapte luni ale acestui an, au avut loc activități de informare având ca obiective creșterea nivelului de siguranță al copiilor, reducerea numărului de incendii la gospodăriile populației și implicit al victimelor ca urmare a acestor evenimente. Cu această ocazie s-au distribuit 2.000 de afișe și 9.000 de pliante.
Colonelul Dan Gheorghe a mai subliniat și faptul că numărul intervențiilor a crescut de la 1226 câte s-au întregistrat în 2013, la 1537 în anul 2014. De asemenea, anul acesta a crescut și numărul incendiilor de la 2163 la 2317, iar timpul mediu de răspuns la incendii a scăzut de la 11,03 minute la 10, 58 minute. În schimb, timpul mediu de răspuns SMURD a crescut față de anul trecut.
Legat de monitorizare, am aflat că în această perioadă au fost primite un număr de 22 informări meteorologice, 49 atenționări meteorologice, 27 avertizări meteorologice, 8 avertizări hidrologice, 5 informări hidrologice și 7 atenționări hidrologice care au fost analizare de Centrul Operațional împreună cu comanda inspectoratului, în urma cărora s-a transmis către autoritățile locale un număr de 31 SMS-uri.
Pompierii au avut trei situații de urgență mai importante produse pe teritoriul județului în aceste șapte luni. În această perioadă s-au primit trei rapoarte privind producerea situațiilor de urgență. Este vorba de un raport privind producerea unei situații de urgență în data de 15 martie 2014, în comuna Căuaș – fenomene meteorologice periculoase (intensificări de vânt – vijelie). A fost afectată o locuință – mai exact Parohia Ortodoxă Căuaș.
Un alt raport a fost cel privind producerea situației de urgență în data de 8 iulie 2014 în comuna Hodod unde din cauza acelorași fenomene meteorologice au fost afectate două locuințe și un stâlp electric din beton. Iar un ultim raport cu producerea situației de urgenă (scurgerea apelor de pe versanți), datorită perioadei cu precipitații abundente din luna iulie și din data de 16 iulie 2014 pe raza comunei Bogdand unde s-au produs spălări de piatră pe mai multe străzi.
La finalul conferinței colonelul ISU „Someș” a declarat că „ne împuținăm pe zi ce trece”. Adică, trei cadre din inspectorat și-au dat demisia din cauza nemulțumirii de venituri salariale. Cei trei și-au găsit locuri de muncă în străinătate care sunt mult mai bine plătite. În schimb la ISU au ajuns patru cadre din promoție, doi ofițeri și doi subofițeri care sunt încadrați și așteaptă să-și ocupe locurile
Colonelul Dan Gheorghe transmite cetățenilor „să fie liniștiți pentru că pompierii veghează asupra lor. ISU își face treaba!

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus