Garda de Mediu, amenzi de miliarde Reviewed by CD on . În trimestrul al IV-lea al anului 2016, Comisariatul Judeţean Satu Mare al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 191 inspecţii, dintre care 97 În trimestrul al IV-lea al anului 2016, Comisariatul Judeţean Satu Mare al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 191 inspecţii, dintre care 97 Rating: 0
Ești aici: Acasă » Social»Garda de Mediu, amenzi de miliarde

Garda de Mediu, amenzi de miliarde

Garda de Mediu, amenzi de miliarde

În trimestrul al IV-lea al anului 2016, Comisariatul Judeţean Satu Mare al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 191 inspecţii, dintre care 97 inspecţii planificate, conform planului anual de controale şi 94 inspecţii neplanificate.

Principalele neconformităţi constate în urma controalelor efectuate în perioada menţionată au fost:
– netransmiterea declaraţiilor privind obligaţiile de plată la Administrația Fondului pentru mediu;
– gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor;
– neîntocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor;
– lipsa formularelor de transport deşeuri;
– nesolicitarea actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului pentru activităţile desfăşurate;
– emisii de poluanţi în aer.
În urma acestor controale, au fost aplicate 87 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 376.500 lei.
Inspecţiile efectuate în trimestrul IV au avut ca principal obiectiv verificarea activităţilor persoanelor juridice cu impact potenţial asupra mediului, managementul deşeurilor la nivelul agenților economici și al persoanelor fizice, verificarea existenţei actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului şi a respectării condiţiilor stabilite în acestea, verificarea măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare.
În trimestrul IV al anului 2016 au fost verificate 35 reclamaţii/sesizări referitoare la deversări de ape uzate , aspecte privind calitatea aerului, depozitări necorespunzătoare de deşeuri, precum şi alte aspecte privind protecţia mediului.
Precizăm că în cursul perioadei 01.10.2016 – 31.12.2016 nu au fost înregistrate poluări, accidente sau incidente care să ducă la afectarea gravă a factorilor de mediu apă, aer, sol.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus