Fermierii din Negrești-Oaș vor să se asocieze pentru minimis Reviewed by CD on . În sala de festivităţi a Primăriei Negreşti-Oaş, la iniţiativa primăriţei Aurelia Fedorca, a avut loc miercuri o întâlnire cu fermierii, producătorii agricoli ş În sala de festivităţi a Primăriei Negreşti-Oaş, la iniţiativa primăriţei Aurelia Fedorca, a avut loc miercuri o întâlnire cu fermierii, producătorii agricoli ş Rating: 0
Ești aici: Acasă » Economie»Fermierii din Negrești-Oaș vor să se asocieze pentru minimis

Fermierii din Negrești-Oaș vor să se asocieze pentru minimis

Fermierii din Negrești-Oaș vor să se asocieze pentru minimis

În sala de festivităţi a Primăriei Negreşti-Oaş, la iniţiativa primăriţei Aurelia Fedorca, a avut loc miercuri o întâlnire cu fermierii, producătorii agricoli şi crescătorii de animale din Negreşti-Oaş şi Tur în scopul informării cu privire la acordarea de către Guvernul României a ajutorului de minimis în valoare de 5.000 euro /asociaţie, din fonduri europene, nerambursabile, pentru achiziţionarea de tancuri de răcire a laptelui.

La sesiunea de informări, alături de Aurelia Fedorca au mai participat Nicolae Domuţa – directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Satu Mare, Gabriel Leş – directorul A.P.I.A., Ştefan Fodor – directorul Oficiului de Consultanţă Agricolă, medicii veterinari din localitate, secretarul primăriei – Radu Grigoraş şi mulţi cetăţeni interesaţi de subiect.
Întrucât în prima etapă, în perioada 20.11.2013 – 30.12.2013, s-au depus foarte puţine solicitări, s-a iniţiat o nouă hotărâre de guvern prin care se stabileşte o a doua sesiune de depunere a cererilor de finanţare, în perioada 01.02.2014 – 15.04.2014.
La întâlnire s-a prezentat, conform H.G. 859/ 06.11.2013, modalitatea prin care fermierii, producătorii agricoli şi crescătorii de animale pot achiziţiona aceste utilaje, condiţiile fiind deţinerea a cel mult 5 capete de vaci de lapte şi apartenenţa la o formă asociativă constituită la nivelul unităţii administrativ-teritoriale.
În aceste condiţii, se poate achiziţiona un tanc de răcire a laptelui cu o capacitate de max. 1.000 litri, la un preţ de max. 5.000 euro/ asociaţie. Sprijinul financiar se acordă beneficiarilor într-o singură tranşă, iar autoritatea competentă cu administrarea schemei de ajutor de minimis este A.P.I.A.
În cadrul discuţiilor s-a ajuns la concluzia că e absolut necesară înfiinţarea unei/unor asociaţii de profil pentru accesarea acestui program sau al altora viitoare. De asemenea, s-a sugerat înscrierea în programe de reconversie profesională organizate de Oficiul de Consultanță Agricolă.
Alte informaţii suplimentare în acest sens şi consultanţă se pot obţine de la sediul Primăriei Negreşti-Oaş – Registrul Agricol, persoană de contact: Călin Hodas.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus