Ansamblul Folcloric al Județului, la Festivalul Internațional de Cultură și Artă de la Cracovia Reviewed by CD on . În perioada 21-23 august 2017 o delegație de la Satu Mare formată din managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Rober În perioada 21-23 august 2017 o delegație de la Satu Mare formată din managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Rober Rating: 0
Ești aici: Acasă » Cultură»Ansamblul Folcloric al Județului, la Festivalul Internațional de Cultură și Artă de la Cracovia

Ansamblul Folcloric al Județului, la Festivalul Internațional de Cultură și Artă de la Cracovia

Ansamblul Folcloric al Județului, la Festivalul Internațional de Cultură și Artă de la Cracovia

În perioada 21-23 august 2017 o delegație de la Satu Mare formată din managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Robert Laszlo, cantautorul de muzică folk George Negrea- consultant artistic al instituției și membrii Ansambului Folcloric al Județului Satu Mare „ Doruri Sătmărene”, conduși de Marian Sima, au participat la Cracovia, Polonia la „ Festivalul Internațional de Cultură și Artă”, care s-a desfășurat în piața centrală din celebrul oraș polonez.

La deschiderea oficială a evenimentului au luat parte: ambasadorul României în Polonia – Ovidiu Dranga; președintele Consiliului local Cracovia – Józef Spiszak; Jaroslaw Szlachetka deputat și membru al parlamentului din Polonia; președintele asociației Româno – Poloneză – Ignat Timar; vicepreședintele asociației – Mihai Sowa; managerul Centrului de Creație Satu Mare Robert Laszlo, primarul orașului Beclean Nicolae Moldovan precum și alte oficialități locale.
Acest festival se află la a 41-a ediție. Au participat ansambluri din mai multe țări printre care: Slovacia, Cehia, Ungaria și Ucraina iar România este prima dată când are reprezentanți al acest eveniment important.
Ansamblul Județului „Doruri Sătmărene“ a fost la înălțime, impresionând publicul prezent în număr mare. Dansatorii și soliștii vocali au prezentat diferitele dansuri și cântece din zona Codrului și Țara Oașului. Cel mai apreciat moment a fost „Jocul codrenesc”.
Și folkistul sătmărean George Negrea, a fost apreciat pe scena din Cracovia. Acesta a cântat melodii românești cunoscute în Polonia, dar și cântece în limba poloneză. Melodia „Țara din noi” a avut un impact pentru românii care locuiesc în polonia, ambasadorul României Ovidiu Dranga ascultând cu drag și dor de țară acest cântec.
Pentru public a fost o mare oportunitate de a învăța muzica, dansurile și tradițiile din diferite regiuni ale țării și pentru a lua contact cu România.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus