Adrian Ştef NU este incompatibil Reviewed by CD on . Curtea de Apel Bucureşti a decis că Mihai Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, s-a aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a deţineri Curtea de Apel Bucureşti a decis că Mihai Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, s-a aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a deţineri Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Adrian Ştef NU este incompatibil

Adrian Ştef NU este incompatibil

Adrian Ştef NU este incompatibil

Curtea de Apel Bucureşti a decis că Mihai Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, s-a aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a deţinerii simultane de funcţii şi calităţi, informează Agerpres.

Adrian Ştef a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în martie 2014, el a atacat decizia la Curtea de Apel Bucureşti solicitând anularea raportului întocmit de inspectorii de integritate, însă acţiunea sa în justiţie a fost respinsă de judecători ca inadmisibilă.
Decizia instanţei nu este definitivă, Adrian Ştef având posibilitatea să facă recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Pe 21 martie 2014, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Mihai Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare şi fost vicepreşedinte al CJ, ca urmare a deţinerii simultane de funcţii şi calităţi.
Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de vicepreşedinte al CJ Satu Mare (2008 – 2012), Mihai Adrian Ştef a deţinut şi funcţia de administrator al SC Ştef & CO SRL (21 iunie 2008 – 21 aprilie 2009) şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Ştef Mihai Adrian Persoană Fizică Autorizată STEF (21 iunie 2008 – 18 iunie 2012).
De asemenea, în perioada exercitării mandatului de preşedinte al CJ Satu Mare, el a deţinut simultan şi calitatea de comerciant persoană fizică (în perioada 18 iunie 2012 – 30 mai 2013).
Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului.
În legătură cu aceste acuzaţii, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, ne-a trimis următorul drept la replică:
Cu privire la articolele apărute în mass-media referitoare la faptul că m-aș afla în stare de incompatibilitate ca urmare a deţinerii simultane de funcţii şi calităţi ce ar fi putut da naștere unei situații de incompatibilitate, doresc să aduc în atenția dumneavoastră faptul că obiectul dosarului 7335/2/2015 a fost o contestație față de un raport ANI care decisese clasarea față de orice eventuală situație de conflict de interese sau compatibilitate în sens adminitrativ.
Rațiunea contestării raportului a fost una principială, deoarece în opinia mea, ANI s-a pronunțat asupra unor acte și fapte care s-au petrecut la o dată anterioară intrării în vigoare a legii 176/2010 care guvernează activitatea ANI. Consider nelegală și netemeinică soluția instanței de fond și vom ataca hotărârea cu recurs.
Dosarul nu are ca miză vreo situație de incompatibilitate sau conflict de interese în sens administrativ care să mă vizeze, ci doar un aspect principial care își dorește criticarea modului în care ANI a aplicat legea în această cauză.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus